Livsmedelsverket rekommenderar saluförbud för Craze

Craze är rent tekniskt inte olagligt att sälja eller köpa inom Sverige än så länge men tullverket stoppar alla försändelser som de stöter på då innehållet i Craze är under utredning av folkhälsoinstitutet. Problemet med innehållet i Craze är dels den metamfetaminanaloga substansen som påvisats av vissa analyser men även det faktum att Dendrobium i sig självt inte är godkänt för försäljning inom EU då lagen för novel foods and novel food ingredients säger att det som introduceras efter den 15 maj 1997 måste bevisas vara säkert för konsumtion innan det får säljas fritt. Även om detta är en lag som inte verkställs i särskilt stor utsträckning så är den inget som någon seriös kosttillskottsförsäljare blundar för.

För att slippa framtida problem med rättvisan och beslag i tullen så har alla kosttillskottsförsäljare i Sverige tagit bort Craze från sortimentet. Rent tekniskt så är det upp till varje enskild kommun att bestämmma om ett kosttillskott som enligt svensk lag varken är läkemedel, narkotika, doping, eller hälsofarlig vara får säljas i vanlig handel eller ej. Livsmedelsverket uppmanar redan nu landets kommuner att förbjuda Craze trots att produkten ännu inte är klassificerad.

De som utreder Craze hos Folkhälsoinstitutet har valt att inte framträda offentligt då det är vanligt med hot mot tjänstemän som jobbar med att klassificera ämnen som narkotika eller hälsofarlig vara.

Craze är ett skyddat varumärke som ägs av Driven Sports
Copyright © 2018 craze.nu | Om | Kontakt | Villkor | Sekretess| Driven Sports