Lamp Craze innehåll

Craze innehåll

Inledning

Craze från Driven Sports är en kalorifri pwo vars utmärkande ingrediens är ett patenterat extrakt – Dendrobex – från stjälken på en blomma av släktet Dendrobium, vilket är en stor art av orkidéer. Den mest kända komponenten i dendrobium-extraktet går under namnet fenyletylamin vilket är en molekyl som passerar blodhjärnbarriären och modulerar nervsignaler i hjärnan med ökat välbefinnande som resultat. Läs mer om dendrobium här och fenyletylamin här. I övrigt innehåller Craze ett gäng standardingredienser såsom kreatin monohydrat, citrullin och koffein vars syften är att öka piggheten, kväveoxidnivåerna, styrkan och återhämtningen mellan seten.

Doping / narkotika

Craze är ej dopingklassat enligt 2012 års lista sammanställd och upprätthållen av Wada. Craze är helt lagligt vid tävling och träning. Kan dock ge falskt utslag för amfetamin och metamfetamin på vissa immunoanalystester med låg specificitet. Läs mer om Craze, doping och positiva tester här.

Innehållsförteckning

Förpackningsstorlek: 2385 gram
Portionsstorlek: 5,3 gram (1 skopa)
Portioner per förpackning: 45

IngrediensPer portion (5,3g)% RDIPer 100 gram
Vitamin C (askorbinsyra)250mg417%4,72g
Kinesis Proprietary Blend*4580mg Ej fastställt86,4g
Övrigt**470mgEj faststält8,88g

* Kinesis Proprietary Blend: Kreatin monohydrat, trimetylglycin (vattenfritt Betain), L-Citrullin, Dendrobex™ (Dendrobium-extrakt från stjälk koncentrerat för alkaloidinnehåll inklusive dendrobin, dendroxin, dendramin, B-Fenyletylamin, N,N-Dimetyl-B-Fenyletylamin, och N,N-Dietyl-B-Fenyletylamin), B-Fenyletylmin HCl, Citramine™ (Extrakt av frukten Citrus Reticulata koncentrerat för N-metyltyramininnehåll), vattenfritt koffein.

** Övrigt: Fukt, Citronsyra, äppelsyra, naturliga och konstgjorda smaker, sucralos, Acesulfam K, FD&C Red #40, FD&C Blue #1.

Sammanfattning

Om vi tittar lite mer in på djupet på innehållslistan och sedan konverterar det hela till vanlig enkel svenska så ser vi att Craze innehåller ganska bekanta och mer eller mindre standardiserade ingredienser för en pwo: kreatin monodrat, betain, citrullin, vitamin C och koffein. Därtill extrakten från Dendrobium och Citrus Reticulata. De exakta mängderna är en varumärkesskyddad hemlighet men i innehållsföreteckningen ovan så listas de i fallande ordning med den största ingrediensen först.

Craze är ett skyddat varumärke som ägs av Driven Sports
Copyright © 2019 craze.nu | Om | Kontakt | Villkor | Sekretess| Driven Sports