Lamp Dendrobium i Craze

Dendrobium i Craze

Dendrobium nobile

Den mest utmärkande ingrediensen i Craze är det patenterade extraktet Dendrobex från Dendrobium vilket är ett växtsläkte som består av cirka 1100 olika arter av orkidéer. Det är alltså frågan om en blomma. Arterna inom släktet Dendrobium kan vara allt från 4 till 120 cm höga och ha olika färger, blad och former. Arten Dendrobium nobile är en av de 50 fundamentala örterna inom kinesisk medicin och intas traditionellt i form av ett ört-te för att stärka immunförsvaret och ge energi (1). Antagligen ligger det en hel del i detta då alkaloider från Dendrobium i en studie på råttor demonstrerat skyddande effekt på neuroner skadade av syre och glukosbrist (2).

Dendrobium nobile

Dendrobium nobile

Den komponent i Dendrobium som antagligen ligger bakom dess effekter är fenyletylamin, känt som PEA vilket är kort för engelskans Phenylethylamine. Du kan läsa mer om fenyletylamin här.

Referenser

1. Shui-Ying Hu. Dendrobium in Chinese medicine. Economic Botany. Volume 24, Number 2, 165- 174.
2. Wang Q, Gong Q, Wu Q, Shi J. Neuroprotective effects of Dendrobium alkaloids on rat cortical neurons injured by oxygen-glucose deprivation and reperfusion. Phytomedicine. 2010 Feb;17(2):108-15. Epub 2009 Jul 3.

Craze är ett skyddat varumärke som ägs av Driven Sports
Copyright © 2019 craze.nu | Om | Kontakt | Villkor | Sekretess| Driven Sports